در این مقاله با نبشی وال مش آشنا می‌شوید؛ پس با ما همراه باشید.
02188563504 – 02188567318
 
نبشی وال مش

نبشی وال مش؛ اتصال ایمن در مقاوم‌سازی دیوارها

نبشی وال مش یکی از اجزای کلیدی این سیستم است تا با ایجاد اتصال مناسب میان دیوار و سازه اصلی، هم پایداری دیوار را تضمین کند و هم نیروهای وارده را به طور مؤثر مدیریت نماید. درواقع، یک دیوار تنها زمانی می‌تواند بخشی ایمن از یک ساختمان باشد که علاوه بر مقاوم‌سازی مناسب، به‌درستی به سازه اصلی متصل شده باشد. نبشی وال مش دقیقاً در همین نقطه اهمیت خود را نشان می‌دهد. در ادامه، این اتصال و نقش آن در راهکار وال مش را دقیق‌تر بررسی خواهیم کرد.

نبشی وال مش چیست؟

نبشی وال مش یکی از قطعات وال مش و نوعی پروفیل فلزی است که در سیستم وال مش برای ایجاد اتصال و انتقال بار وارده به دیوارها به سازه اصلی به کار می‌رود. این نبشی‌ها بخشی از سیستم تسلیح دیوارند و وظیفه دارند دیوارهای پیرامونی و داخلی را به سازه اصلی متصل کرده و نیروهای وارد بر دیوار را به سازه منتقل کنند. نبشی وال مش با طراحی مناسب خود به افزایش پایداری دیوار کمک کرده و نقش مهمی در تحمل نیروهای جانبی مانند زلزله و باد ایفا می‌کند. این قطعه از جنس فولاد گالوانیزه ساخته می‌شود تا در برابر زنگ‌زدگی و شرایط محیطی مقاوم باشد.

چرا باید از نبشی وال مش استفاده کرد؟

در طراحی و اجرای سازه‌های ساختمانی، یکی از چالش‌های مهم، مهار دیوارها و تکیه‌گاه‌های آن‌ها و انتقال صحیح نیروهای وارد به دیوار به سازه اصلی است. دیوارها اجزایی غیرسازه‌ای هستند که نه‌تنها باید قادر باشند تغییر شکل‌های ایجادشده را پذیرا باشند، بلکه باید بتوانند نیروهای واردشده را به‌درستی به سازه اصلی منتقل کنند. مسیر انتقال بار در این اجزا نیازمند مقاومت و سختی مناسب است تا بتواند وظیفه خود را به‌خوبی انجام دهد.

اگر دیوار نتواند به‌طور مؤثر نیروهای جانبی (مانند نیروهای ناشی از باد یا زلزله) را به عناصر سازه‌ای اصلی مانند تیرها و ستون‌ها منتقل کند، این نیروها می‌توانند سبب تغییر شکل، شکست یا ناپایداری دیوار شوند. انتقال صحیح بار تضمین می‌کند سازه اصلی این نیروها را جذب و توزیع کرده و از آسیب‌دیدگی دیوار جلوگیری کرده و استحکام و ایمنی ساختمان را در شرایط بارگذاری دینامیکی حفظ می‌کند.

در وال مش، این اتصال به‌وسیله نبشی وال مش صورت می‌گیرد. نبشی وال مش به گونه‌ای طراحی شده که ظرفیت انتقال برش دیوار را افزایش دهد. هدف اصلی از نصب نبشی وال مش این است که اطمینان حاصل شود نیروهای جانبی که به دیوار وارد می‌شود، به طور ایمن و موثر به از توری والمش عناصر اصلی سازه منتقل شوند.

نبشی وال مش

نبشی وال مش را باید کجا نصب کرد؟

اگر بدانید وال مش چیست و با عملکرد آن آشنا باشید، می‌دانید که دیوار تقویت‌شده با وال مش به ‌مانند یک دال یک‌طرفه عمل کرده و بارهای وارده را تنها در راستای عمودی توزیع و منتقل می‌کند. به همین دلیل، نیروهای وارد بر دیوار به سمت بالا و پایین دیوار هدایت می‌شوند. در این شرایط، نصب نبشی تنها در زیر تیر بالای دیوار کافی است و نیازی به نصب نبشی روی ستون‌ها وجود ندارد (کف‌سازی با ضخامت حداقل ۵ سانتی‌متر، تکیه‌گاه مناسبی در پایین دیوار ایجاد می‌کند و نیاز به نصب نبشی در پایین دیوار را از بین می‌برد). البته اگر طبق محاسبات، نیاز به پوشش کامل دیوار با مش الیاف شیشه (فول مش) تشخیص داده شود، توزیع نیرو در دو جهت انجام شده و در نتیجه، نصب نبشی وال مش بر روی ستون‌ها نیز ضروری خواهد بود.

این موضوع یکی از تفاوت‌ها در مقایسه وال پست و وال مش است. در سیستم وال پست، دیوار مانند یک دال دوطرفه عمل کرده و نیروها در هر دو راستای افقی و عمودی توزیع می‌شوند. بنابراین، برای انتقال صحیح نیروها، نصب نبشی هم بر روی ستون‌های کناری دیوار و هم در زیر تیر یا سقف ضروری است.

نصب نبشی وال مش

دو سوال مهم در نحوه اجرای وال مش این است که نبشی وال مش را چگونه و به چه تعداد نصب کنیم. نصب نبشی وال مش به سازه با استفاده از اتصالات مکانیکی مختلف امکان‌پذیر است؛ به عنوان مثال، برای اتصال نبشی به تیرهای بتنی می‌توان از پیچ و رولپلاک استفاده کرد. انتخاب پیچ‌های با مقاومت کافی و ضدزنگ بودن آن‌ها نیز اهمیت دارد تا از خوردگی در طول زمان جلوگیری شود و دوام اتصال حفظ گردد. پیچ بولتکس یکی از گزینه‌های کارآمد و سریع‌تر برای نصب نبشی است. این نوع پیچ‌ها خودکار هستند و بدون نیاز به رولپلاک نصب می‌شوند که سبب سرعت بخشیدن به فرایند نصب و کاهش مراحل اجرایی می‌‌شود.

روش دیگری برای اتصال نبشی وال مش، استفاده از چسب اپوکسی وال مش است. با این حال، استفاده از این چسب به‌ویژه در شرایط دمایی بسیار سرد یا گرم، مستلزم رعایت دقیق نکات فنی و اجرایی است تا اتصال به‌صورت مؤثر و پایدار انجام شود.

برای تعیین تعداد نبشی مورد نیاز برای مهار دیوار، انجام محاسبات دقیق ضروری است. این محاسبات باید براساس ضوابط آیین‌نامه‌های طراحی انجام گیرد تا از تأمین ایمنی و کارایی دیوار اطمینان حاصل شود. درصورت نبود دستورالعمل‌های مشخص، انجام آزمایش‌های مناسب برای اطمینان از مقاومت کافی و ظرفیت تغییرشکل‌پذیری نبشی‌ها الزامی است.

نبشی باید به گونه‌ای طراحی شود که تکیه‌گاه یا عضو غیرسازه‌ای که نبشی به آن متصل است، پیش از رسیدن نبشی به مقاومت طراحی، دچار خرابی شود. یکی از نکات کلیدی در نصب نبشی وال مش، رعایت حداقل فاصله 100 میلی‌متری از تیر یا ستون است.

چرا باید از نبشی وال مش استفاده کرد؟

قیمت نبشی وال مش چقدر است؟

قیمت نبشی وال مش به عنوان یکی از اجزای مهم در تقویت دیوارها، روی قیمت وال مش نیز تأثیرگذار است. در تابستان سال 1403، قیمت هر عدد نبشی وال مش حدودا 23000 تومان بوده است، اما این قیمت به عوامل مختلفی وابسته است و در طول زمان دچار تغییر خواهد شد؛ بنابراین بهترین راه برای اطلاع از قیمت نبشی وال مش، تماس با کارشناسان ما و استعلام قیمت این محصول است. یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت نبشی وال مش، قیمت فولاد است. از آنجا که نبشی‌ها از فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند، نوسان در بازار فولاد مستقیم روی قیمت نبشی اثر می‌گذارد. به همین دلیل، تغییرات قیمتی فولاد در بازار می‌تواند منجر به افزایش یا کاهش قیمت نبشی شود.

یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین هزینه نهایی پروژه، تعداد نبشی‌های مورد نیاز است. تعداد نبشی‌هایی که باید در پروژه استفاده شود، براساس طراحی و محاسبات مهندسی مشخص می‌شود. مهار کردن دیوارها نیاز به تعداد معینی از نبشی‌ها دارد که این تعداد با توجه به ابعاد دیوار، تقاضای لرزه‌ای ساختمان و بار وارده به دیوار تعیین می‌شود. در نتیجه، هزینه کل نبشی که برای یک پروژه استفاده می‌شود، نه تنها به قیمت هر عدد نبشی بلکه به تعداد آن‌ها نیز وابسته است.

با توجه به این موارد، اگر تعداد نبشی‌های مورد نیاز در پروژه به‌درستی محاسبه شود، می‌توان برآورد دقیقی از هزینه‌های اجرای نبشی وال مش به دست آورد. توجه به این نکته ضروری است که در پروژه‌های ساختمانی، انتخاب مواد باکیفیت و استاندارد از اهمیت بالایی برخوردار است تا علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، ایمنی سازه نیز به طور کامل تضمین شود.

مطالعه بیشتر: مزایا و معایب وال مش

قیمت نبشی وال مش چقدر است؟

مهم‌ترین نکات در نصب نبشی وال مش

  • مطابق پیوست ششم آیین نامه 2800 اتصال دیوار به زیر سقف باید به‌صورت اتصال لغزشی بدون اتصال مستقیم دیوار به سقف باشد.
  • ناودانی و یا نبشی وال مش نباید به دیوار به وسیله پیچ، میخ یا… متصل شود تا امکان حرکت آزادانه دیوار درون صفحه تأمین شود.
  • نباید پلاستر والمش روي نبشی اجرا شود و از حرکت داخل صفحه دیوار جلوگیري کند.
  • درصورت وجود حداقل 5 سانتی‌متر کفسازي که پایین دیوار در داخل آن قرار گیرد نیازي به اجراي نبشی پایینی نیست.
  • نبشی وال مش باید حداقل 4 سانتی‌متر با دیوار هم‌پوشانی داشته باشد. در صورتی که فاصله دیوار تا زیر سقف زیاد است و طول هم‌پوشانی تامین نمی‌شود، باید نبشی وال مش با طول ساق بیشتر را از نمایندگی وال مش در استان خود سفارش دهید.
  • توصیه می‌شود نبشی وال مش را در همان محل نصب مش فایبرگلاس نصب کنید.

سخن پایانی

اگر برای خرید وال مش با کارشناسان ما تماس بگیرید، می‌توانید برآورد دقیقی از تمامی مصالح مورد نیاز، از جمله تعداد نبشی‌های مورد نیاز و قیمت نبشی وال مش دریافت کنید. این مشاوره به شما کمک می‌کند با اطمینان و دقت بیشتری پروژه خود را برنامه‌ریزی کنید و از کیفیت بالای وال مش و دیگر مصالح ساختمانی که انتخاب می‌کنید، مطمئن باشید. انتخاب مصالح باکیفیت مانند نبشی وال مش نقش بسیار مهمی در تضمین ایمنی و دوام ساختمان شما دارد. ما در وال مش با ارائه مصالح استاندارد و باکیفیت، به شما اطمینان می‌دهیم که پروژه‌های شما با بهترین راهکارها و مناسب‌ترین قیمت‌ها اجرا خواهند شد.